Latest Instagrams
Saturday, September 17, 2016

RAQLAP - GASTRO & STREET FOOD BAR

RAQLAP - GASTRO & STREET FOOD BAR
Saturday, September 17, 2016
Read post


"Egész nyáron vizsgáltuk, tanulmányoztuk, méricskéltük, teszteltük és végül sikerült kinyernünk a fesztiválok eszenciáját. Egy kis cseppet abból, ami egy élvezetes fesztiválozáshoz kell. Nem voltunk restek ezt bevinni a belvárosba és kicsiny feszt-szigetünket felállítani a Gozsdu mellett, hogy mindannyian könnyen elérhessétek. Kiszedtük belőle, ami nem jó a fesztiválokban - mint például a por, meg az irreálisan magas pia árak -, beletettünk mindent, ami jó - kreatív környezet, zene, street food, lazulási lehetőség - és így született meg, mint lámpásból a dzsinn, a Raqlap - Gastro & Street Bar.
Raklapokból épült teraszunk a Holló utcában heti hat napon keresztül készül a fentebb vázolt életérzéssel, hogy sose felejtsd a nyarat. Az étel- és italfogyasztási lehetőségeket mind a fesztiválok elmaradhatatlan résztvevőiből és egyben a hazai street food szcéna jellegzetes alakjaiból válogattuk ki. "

Jöjjön hát a beszámolók a Raqlapban töltött nyár végi fesztiválozásról. :) Elsőként kezdjük a kolbásszal töltött bucival, azaz a Kolbice by Kobeval. Hogy mi is ez?
Ez egy hagyományos magyar és bajor kolbászból álló kenyér. Egyszerűbben- kolbász kenyérrel. Fő különlegessége hogy tölcsér alakú "buciba" kerülnek a kolbászok, melyek kérhetők különböző "feltétekkel", például sajtszósz, pirított hagyma, csípős öntet.


Az Édes Rétes Házikó nagymama ízvilága inspirálta csodái között 16 féle ízt kóstolhattunk, amelyek közül 3 cukormentes. Édes-sós egyaránt megtalálható, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Nagyon finom volt, mintha csak a nagyi sütötte volna.


Italként bemutatásra került a számunkra eddig ismeretlen Tikkadt szöcske nevezetű ital, ami valódi kóladióból, cukormentesen kizárólag édesítőszerrel édesített. Nagyon ízlett, én nagyon szeretem az eredeti kólát is - és tudom, hogy az nagyon egészségtelen - , éppen ezért nagyon örültem, hogy megkóstolhattam, biztosan sokszor fogok még ilyet inni.
Ráadásul még magyar termékről is van szó!
Mindenképpen kóstoljátok meg!

Utoljára az iSweet Thai fagyiból ettünk, amely 2015 jelent meg - töretlen sikerrel.
Különlegessége hogy Te választhatod ki azt a két alapanyagot, amiből helyben készítik el az általad kiválasztott fagyit. Én epret és nutellát választottam kis smarties darabokkal a tetején. Imádom! Nagyon különleges a formája az elkészítése és az íze is.
Csak ajánlani tudom!! :)
Ha kíváncsiak vagytok hogyan is készül, íme a link :https://www.youtube.com/watch?v=fJKGaLlzTXE .
Hangulatos kis hely, amit remélem, ti is láttok a képekből. :)

Bővebb információ: 

Facebook:
Cím:
Holló utca 11
Budapest 1071Monday, September 12, 2016

BACK TO SCHOOL

BACK TO SCHOOL
Monday, September 12, 2016
Read post

Jacket/Dzseki New Yorker  Top/ H&M  Skirt/Szoknya H&M  Bag/Táska Mohito  
Sunglasses/Napszemüveg Stradivarius Shoes/Cipő Adidas superstar

 Arra gondoltam, mivel mindenki iskola kezdési lázban ég, összeállítok egy szettet erre az alkalomra. Ezt az összeállítást azoknak ajánlom, akik szeretnek csinosan és sportosan öltözni egyszerre. A cipő adott volt, hiszen olyan outfitet szerettem volna, ami egész nap kényelmes viselet, így természetesen egy Adidasra esett a választásom. Ajánlom mindenkinek, hogy szerezzen be egy Adidas cipőt! Megéri befektetni, hiszen bármivel kombinálhatjuk jól fog kinézni és ráadásul még komfortos is!
Ezen kívül a hangsúlyos csíkos átlapulós szoknyát egy laza púderszínű toppal kombináltam, melyet rosszabb idő esetén egy fehér vagy akár fekete bőrkabáttal dobhatunk fel. A Fashion Days női ruházat kínálatában találhattok is hasonlót! Színekben pedig csak feketében-fehérben és púderszínben gondolkodtam. Éppen ezért a táskám is púder/nude színű. Elég nagy, így sulis napokon is bátran pakolhatunk bele. Irány a suli!:)Latest pins

Subscribe