RAQLAP - GASTRO & STREET FOOD BAR



"Egész nyáron vizsgáltuk, tanulmányoztuk, méricskéltük, teszteltük és végül sikerült kinyernünk a fesztiválok eszenciáját. Egy kis cseppet abból, ami egy élvezetes fesztiválozáshoz kell. Nem voltunk restek ezt bevinni a belvárosba és kicsiny feszt-szigetünket felállítani a Gozsdu mellett, hogy mindannyian könnyen elérhessétek. Kiszedtük belőle, ami nem jó a fesztiválokban - mint például a por, meg az irreálisan magas pia árak -, beletettünk mindent, ami jó - kreatív környezet, zene, street food, lazulási lehetőség - és így született meg, mint lámpásból a dzsinn, a Raqlap - Gastro & Street Bar.
Raklapokból épült teraszunk a Holló utcában heti hat napon keresztül készül a fentebb vázolt életérzéssel, hogy sose felejtsd a nyarat. Az étel- és italfogyasztási lehetőségeket mind a fesztiválok elmaradhatatlan résztvevőiből és egyben a hazai street food szcéna jellegzetes alakjaiból válogattuk ki. "

Jöjjön hát a beszámolók a Raqlapban töltött nyár végi fesztiválozásról. :)



 Elsőként kezdjük a kolbásszal töltött bucival, azaz a Kolbice by Kobeval. Hogy mi is ez?
Ez egy hagyományos magyar és bajor kolbászból álló kenyér. Egyszerűbben- kolbász kenyérrel. Fő különlegessége hogy tölcsér alakú "buciba" kerülnek a kolbászok, melyek kérhetők különböző "feltétekkel", például sajtszósz, pirított hagyma, csípős öntet.


Az Édes Rétes Házikó nagymama ízvilága inspirálta csodái között 16 féle ízt kóstolhattunk, amelyek közül 3 cukormentes. Édes-sós egyaránt megtalálható, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Nagyon finom volt, mintha csak a nagyi sütötte volna.


Italként bemutatásra került a számunkra eddig ismeretlen Tikkadt szöcske nevezetű ital, ami valódi kóladióból, cukormentesen kizárólag édesítőszerrel édesített. Nagyon ízlett, én nagyon szeretem az eredeti kólát is - és tudom, hogy az nagyon egészségtelen - , éppen ezért nagyon örültem, hogy megkóstolhattam, biztosan sokszor fogok még ilyet inni.
Ráadásul még magyar termékről is van szó!
Mindenképpen kóstoljátok meg!





Utoljára az iSweet Thai fagyiból ettünk, amely 2015 jelent meg - töretlen sikerrel.
Különlegessége hogy Te választhatod ki azt a két alapanyagot, amiből helyben készítik el az általad kiválasztott fagyit. Én epret és nutellát választottam kis smarties darabokkal a tetején. Imádom! Nagyon különleges a formája az elkészítése és az íze is.
Csak ajánlani tudom!! :)
Ha kíváncsiak vagytok hogyan is készül, íme a link :https://www.youtube.com/watch?v=fJKGaLlzTXE .








Hangulatos kis hely, amit remélem, ti is láttok a képekből. :)

Bővebb információ: 

Facebook:
Cím:
Holló utca 11
Budapest 1071



No comments