MARIE CLAIRE FASHION DAYS 2017

Photo by Gregus Máté

Idén is megrendezésre került a Marie Claire Fasion Days. Mint mindig, idén is 3 napos volt. Pénteken a szakmai, azaz a VIP estével kezdődött, ahol magyar tervezők 2018 tavasz/nyári újdonságait nézhettük meg elsőként.  Gyorsan és legfőképpen jól eltelt az este, ahol Virággal, és Lillával voltam.


Ezt a szettet viseltem pénteken:

 És egy közös kép a lányokkal.. :)



A második napon a Ford Fiesta by Mero fashion showra voltam hivatalos, ahova Virág a (Virag’s Lab) bloggerinájával mentem. Nagyon tetszett a bemutató, gyönyörűek voltak a ruhák. Az éven nekünk is lesz egy divatbemutatónk a sulival, és a víz a téma. 
Ezért is nagyon inspiráló volt számomra.
 A showt Dobó Kata nyitotta meg, aki mellesleg az új Ford Fiesta nagykövete lett. 😊

A kedvencem talán ez a nagy fehér ruha volt, bár nem könnyű választani..





A második napon ezt a szettet viseltem, ami nagy örömömre bekerült a Marie Cleire Fashion Days 10 legjobb szettje közé. 😍😍


Összeszedtem nektek a számomra Top 4 tervezőt, akiktől meg is mutatom a kedvenc darabjaimat.
Az első a Mero volt, a következő pedig: 

Nora Sarman

 Az esküvői ruhákat is készítő Sármán Nóra legújabb kollekciójában a tisztaság és az érzékiség kulcsfogalmak. A gazdagon díszített, szinte a fehérneműk anyaghasználatához közelítő kollekció a klasszikus nőiséget ünnepli.
 A showt egyébként Tenki Réka nyitotta meg.
Nagyon szeretem ezeket a finom anyagokat, a letisztult formákat, és ezeket a gyönyörű színeket.
Szóval szerintem ez a kollekció telitalálat. 😍




 Egyik kedvenc
 Másik kedvenc


A következő kedvenc az Elysian lenne.

A márka sejtelmes megoldásokkal megalkotott, ’30-as/’60-as évek inspirálta, elegáns kollekciót mutatott be. Az újragondolt Palazzo-nadrágok, a magasfényű, leheletkönnyű egyberuhák és kezeslábasok a tavaszi pasztelvilágot idézték.
A showt Borbély Alexandra nyitotta meg.
Nagyon szeretem az Elysian márkát, mindig hozzák a klasszikus, letisztult stílust. 😊


Egyik kedvenc

 Másik kedvenc

 
Tamara Toth, ahogyan mindig, ismét elrejtett egy üzenetet a kollekciójában. A fő inspirációja ezúttal az ír cigányság, az ún. Travelling Community volt, így elsősorban az ő helyzetükre, hagyományaikra, öltözködéskultúrájukra szerettem volna felhívni a figyelmet.
Érdekesnek találtam, hogy bár sok párhuzamot mutatnak a kelet-európai roma cigánysággal (úgy, mint a klasszikusan a cigányságra jellemző mesterségek, például üstfoltozó, kosárfonó, kanalas vagy a vallás és a család kiemelt szerepe az életükben) lényeges eltérés a két csoport között,hogy a Travelling Community a mai napig nomád életmódot folytat. Sajnálatos módon a társadalmi megítélésük szintén párhuzamot mutat a kelet-európai roma cigányság helyzetével.

Nekem az idei kollekció is nagyon tetszik, közel állnak a stílusomhoz az általa tervezett darabok.😊




 Egyik kedvenc
 Másik kedvenc

És a legutoljára hagytam a legizgalmasabb részt. Ugyanis az utolsó napon volt a Marie Claire és a Perwoll "A ragyogás új dimenziója fekete-fehérben is" pályázatának eredményhirdetése. A szakmai, és a különdíj eredményhirdetése fél 2-kor volt, a közönségdíjé pedig 8-kor. Hiszen szombattól egészen vasárnap este 6-ig szavazhattak az olvasók a jelöltekre, a Perwoll standnál, ahol persze ki voltak állítva a fotók, melyeket mi küldtünk be, és a szavazók közül ajándékcsomagokat sorsoltak ki.
De hogy mi is ez? Tavaly a szokásos évi divatbemutatónkra terveztem és varrtam egy ruhát. (Erről korábban írtam is egy posztot, ha érdekel itt tudod megnézni: MY FIRST DESIGNER DRESS )
A pályázat lényege az volt, hogy össze kellett állítani a kedvenc színes outfited, lefotózni, majd ugyanezt a fotót elküldeni fekete-fehérben is.
Ezt beküldtem a pályázatra, és a legnagyobb meglepetésemre, megnyertem vele a szakmai díjat. 😍😍


 Photo by Gregus Máté







Nagyon nagyon örülök neki, sokat jelent számomra ez a szakmai díj. Innen is köszönöm! ❤





A fotók a marieclaire.hu oldalról vannak.

 











No comments