MY FIRST DESIGNER DRESS

















Inspirációs kép:
 La Muralla Ruja
(Fotó:Pinterest)


 Moodboard:

(Fotók:Pinterest)


Fotók : Béky-Halász Zoltán
Ma egy nagyon izgalmas bejegyzéssel érkeztem. Jelenleg egy művészeti iskolába járok, ahol minden évben megrendezésre kerül egy divatbemutató, melynek keretein belül a végzősök, a tizenharmadikosok, illetve a suliból bárki bemutathatta az általa tervezett ruhákat.
Idén a XX. és XXI. századi modern építészet volt a téma, ami az Architex nevet kapta.
Engem a La Muralla Ruja Spanyolországban található lépcsői ihlettek meg. A ruha egyedi printeléssel készült, neoprén anyagból és PVC-ből. Az anyaggal az épület hangulatát, az PVC-vel pedig az ablakok színtelen csillogását szerettem volna visszaadni. Nem mondom, hogy könnyű volt, ugyanis fél éve tanulok csak igazán komolyan tervezni, és varrni, de nagyon megérte. A ruhán az épület lépcsőinek részlete található 1-2 kaktusszal (persze- mi mással, a kaktusz az egyik kedvenc növényem.) A ruha szabásvonala egyszerű, azt szerettem volna, ha a színek és a minták érvényesülnek.
A ruha aljára egy átlátszó PVC anyagból készült csík került, és ezzel harmonizálva felülre egy szintén ebből az anyagból készült pelerint varrtam. A teljes look elérése érdekében egy munkavédelmi szemüveget, és két ezüst karkötőt választottam, ezt az összhatást erősítette az ezüst tornazsák is. Végül az átlátszó szandál tette fel a pontot az i-re. Egy laza kontyot viseltem, és egy erős, a ruha színével megegyező pink rúzst. Sminkben szerettem volna valami egyszerűt, de mégis különlegeset. Így találtam rá a fehér szemhéjtusra, ami szerintem nagyon passzol ehhez a feelinghez.

Helyszínnek is valami színeset szerettem volna, hogy a La Muralla Ruja vibráló színeit még inkább visszahozzam.

Hamarosan érkezik egy újabb Architex-es bejegyzés, melyben backstage képek, és különböző kreációk lesznek megjelenítve.
🙂




No comments