EVERYDAY MAKEUP ROUTINE


Sziasztok!
Az előző bejegyzésben az arcápolási rutinomról írtam, ezért arra gondoltam, most megmutatom nektek a sminkeléshez használt kedvenc termékeimet is, hiszen ez is szerves része a mindennapjaimnak. 🙂


Hétköznapokon nem szoktam sokat sminkelni, a kevesebb néha több alapon. Jelenleg a MAC STUDIO SCULPT alapozóját használom (SPF 15). Elég világos az arcbőröm, ezért majdnem mindegyikből szinte a legvilágosabb kell. Körülbelül 1-1,5 hónapja használom ezt a terméket, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Kevés kell belőle, jól fed, és elég tartós. Először féltem a mindennapos MAC használattól, hiszen nem éppen minden napra lettek kitalálva a magas fedésű alapozók, de semmi káros hatását nem éreztem ez ideáig.

 


A korrektorom szintén a MAC-től van, ami a STUDIO FINISH CONCEALER (NC 15) névre hallgat. Krémes állagú, magas fedésű, nem nehéz textúrájú, így a szem alá is bátran kenhető. Tartós és nem mozdul el a helyéről, én nagyon szeretem. Ez a terméket is szintén 1-1,5 hónapja használom, az alapozóval együtt vásároltam.


A következő termék az egy Alverdés kompakt púder lenne 010-es Naturelle színben. Ezzel szoktam lefixálni az alapozót, eddig meg vagyok vele elégedve.


 Az Alverdénél maradva, nagy kedvencem lett ez a higlighter. Annyira szép a színe és a fénye, teljesen természetes hatása van, tényleg "sun kissed", teljesen natúr, de mégis szép a finishe. Akciósan vettem kb. 500 Ft-ért, szóval duplán megérte.



Sajnos nemrégiben kifogyott a szemhéjtusom, ezért váltanom kellett. Ezért azt gondoltam, hogy most inkább kipróbálok valami újat. A MAYBELLINE NEW YORK-nak volt egy tök jó akciója - azt hiszem, a két ünnep között. Ha egy szempillaspirált vásároltál, akkor 1 Ft-ért adtak hozzá egy szemhéjtust is. Pont szempillaspirált is akartam venni, így 3000 Ft-ért teljesen megéri ez a két termék. Szóval így jutottam hozzá, eddigi tapasztalataim alapján jó, de csak ritkán használom.
A neve: MASTER PRECISE LUIQUID EYELINER.


A legkedveltebb a termékek közül számomra ez a bronzos-rózsaszínes highlighter. Imádom a színét, a fényét, egyáltalán nem hat soknak az arcon, és ha jól emlékszem nem is volt drága. A Rossmannban vettem körülbelül 1 éve. Azóta használom, és azért kicsit meggyötört, mert párszor leesett, meg lekopott róla a neve is. Egyébként új korában így néz ki:





Az utolsó termék az egy paletta lenne; L'ORÉAL LA PALETTE NUDE nevet viseli. Nude-föld színekkel teli, a legtöbb szín matt benne, de azért van 1-2 csillogó is. Nem túl erősen pigmentált, de egy hétköznapi sminket simán el lehet vele készíteni. A sötét barnát egyébként a szemöldököm kihúzására is szoktam használni.

Ecsetek:




Kezdeném ezzel az EBELIN alapozó ecsettel. Régóta szerettem volna már egy ilyen fajta alapozóecsetet, de a nagy márkáknál sokalltam az árát. Szóval mikor megláttam ezt a DM-ben, nagyon örültem. hiszen így kevesebb, mint fél áron jutottam hozzá. Voltak fenntartásaim ezekkel az ecsetekkel kapcsolatban, de úgy gondoltam. adok egy esélyt nekik. Nem bántam meg. Szépen, kevés alapozó felvétellel leheletnyi réteget visz fel a bőrre, és szépen eloszlatja. Nagyon jó, csak ajánlani tudom!



Ezt az ecsetet már több mint 1 éve használom, és nem vagyok túlzottan megelégedve vele. A gond vele igazából csak annyi, hogy hullik a szőre, egyébként jó az ecset formája. Korrektor felvitelére, illetve alapozó eldolgozásra szoktam használni.


A következő a FOR YOUR BEAUTY KABUKI összecsukható alapozó ecset. Ezt és az előző ecsetet felváltva használom, mikor milyen kedvem van. Nagyon szeretem, vele egy kicsit vastagabb réteget lehet felvinni. Összecsukhatósága miatt nagyon praktikus, utazásokkor nagyon jól jön. Ja és amúgy nagyon olcsó a többi ecset árhoz képest.



Az EBELIN ecsetek közül van még egy púder ecsetem is, ez kicsit nagyobb, mint a MAC. Szintén a púder felvitelére használom felváltva a másikkal.

És végül jöjjenek a MAC ecsetek:
Ezeket az ecseteket kb. 4 éve vásároltam még Kínában, és azóta egy szőrszáluk sem hullott ki!! Nagyon puha, és igazán könnyű dolgozni mindegyikkel.


Ezt az ecsetet a kompakt púder felvitelére szoktam használni.


Ezt az ecsetet a highlighter felvitelére használom.
(A képen nem annyira látszik, de ez kisebb, mint az előző)




 Ezt az ecsetet pedig a szemhéjpúder felvitelére, eldolgozására használom.
Volt nyelük is, csak letörtem, vagy direkt szedtem le.  Így sokkal könnyebb használni őket.🙂

Ha esetleg nem láttad az arcápolási rutinomat akkor ezen a linken megnézheted:



No comments