TUK TUK BAR





















Sziasztok!

Ezúttal egy különleges helyre szeretnénk elkalauzolni titeket, méghozzá egy nagyon színvonalas bárba, mely az 1920-as évek Sanghai-ját idézi.
 Mikor beléptünk a bárba, egészen elképesztő látvány fogadott. Élénk színek, stílusos design, bőrkanapé és persze egy jól felszerelt bárpult. Én személy szerint nagyon szeretem, ha a falakat képek díszítik, hiszen egy-egy jól elkapott pillanattal olyan érzéseket tudunk közvetíteni, amit másképpen nem lehetséges.  Én már jártam Shangai-ban, így elmondhatom, hogy valóban ezt a feelinget sugallja.

Mintha egy időutazáson vettem volna részt…. A következő, ami megragadta a figyelmemet, az az ajtó mellett lévő tűzpiros „kalitka”. Nemcsak azért, mert látványos, hanem azért is, mert egyedi is. Még sehol nem láttam ehhez hasonlót. De nem csupán egy kiválóan megválasztott díszlet, hanem fontos szerepet is kap egy-egy jazz koncert alkalmával, hiszen az énekes rendszerint a kalitkában ül.  Hát nem ötletes?:)

A bár egyébként kevés személy befogadására alkalmas, ezzel is nyugodt, barátságos légkört szeretnének teremteni a vendégek részére. A pulthoz érve Dávid és Viktor meséltek nekünk a helyről, a koncepcióról és persze az italokról. Hét italt kóstoltunk meg, melyeket le is fotóztam:
  • British Visit –  Tanqueray No. Ten, friss lime-mal és zöld tea sziruppal új szintre emeli a teafogyasztás hagyományát.
  • Részeges ló- Glenmorangie single malt whisky, White Horse búzasör, tejjel és mogyoró likőrrel lágyítva pár csepp vaniliával, melegen tálalva
  • Thai Ce-Lee - chili és gyömbér,vodka, Kwai Fehvel, alma és lime lé keveréke
  • Juhar Punch – „fogtuk a kedvenc alma brandynket (Boulard), pár csepp rozs whiskeyt,  és  összekevertük  fahéjjal és juharsziruppal,  citrommal  és  meleg almateával - így született meg a mi juhar puncsunk.”
  • Füstös Rózsa – „10 éves Laphroaig whiskyvel érkezik rózsa cvizzel, pár csepp Maraschino Cherryvel és egy kevés áfonyával megédesítve”
  • Pálinka Sour – gönci barack pálinka, gönci  barack lekvár, amaretto, citrom és egy kevés cukor elegye
  • Tuk Tuk Martini - Bombay Sapphire East gin, Disaronno Amaretto, kókusz, chili és koriander keveréke, pár csepp limeal

Az italok kóstolása előtt egy kis nachost, illetve egyéb finomságokat is ettünk, ami nagyon ízlett. Megkóstolhattuk a híres gönci baracklekvárt is, amely 80%-ban tartalmaz barackot. Isteni! Az italok igazán különlegesek voltak, hiszen egyikkel sem találkoztunk még soha, sehol korábban. Nem a megszokott koktélok közül válogattunk, nem azokból, melyek minden bár itallapján szerepelnek, hanem kreatív és szenvedélyes emberek által megálmodott igazi keleties ízekkel ismerkedhettünk meg. Ezek nagy része saját recept alapján készül.

Fontos tudni még, hogy csúcsminőségű alapanyagokkal dolgoznak, és adnak a minőségre. Egészen érdekes, fűszeres, chilis, kókuszos italokat is ízlelhettünk. Tudom, most arra gondoltok, hogy egy koktélban chili? Valóban furcsának tűnhet, nekem is az volt, de működik!
A másik dolog, ami elvarázsolt; hogy minden koktélnak saját designja van, amit szintén az alkotók találtak ki. A kedvencem az az ital,  amelyik egy kis „tálkában” van és mellette, egy mini kalitka található. Egészen elképesztő a kreativitás, a barátságos légkör, így ideális eltöltenünk itt egy kellemes estét a város szívében, a Deák Ferenc tér melletti kis eldugott utcában. A Tuk Tuk Bár egyébként a Casati Budapest Hotel koktélbárja, ami a Paulay Ede utcában található. Kis mérete ellenére a bár programokkal is szórakoztatja a vendégeit, ilyen pl. a Dj est, vagy az elő jazz szerdánként.

Összességében nagyon meg voltunk elégedve, ha tehetitek, mindenképpen látogassatok el ti is, hiszen ez a mondat valóban igaz:
„A Tuk Tuk Bár senki számára sem lesz egy egyéjszakás kaland, mert aki egyszer járt itt, mindig visszatér. Várunk!”



No comments