CAPSULE WARDROBE






Sziasztok!

Mivel a tavasz egyre közelebb van, azt találtam ki, hogy meg mutatom nektek, hogyan is néz ki az én kapszula gardróbom. Amit fontos lehet tudni így előtte az az, hogy nyilván nem egyszerre vásároltam ezeket a ruhákat, és sok időbe telt míg így kitudtam alakítani.

A kapszula gardrób lényege, hogy olyan darabokat válogass össze, amik passzolnak egymáshoz. Meghatározhatod, hogy csak pl. 10 darabból álljon, de szerintem nem a szám a lényeg, hanem az, hogy legyenek olyan darabjaid, amiket egy "nem  tudom mit vegyek fel" napon is előkaphatsz a szekrényből.
Számomra az volt a cél, hogyha nem is akarok nagyon kiöltözni, akkor se nézzek ki "rosszul".

Az én gardróbomba ezek a színek dominálnak:




1.Hogy hogyan is kezd hozzá?


Először is válaszd ki a saját stílusod:
Klasszikus
Nőies
Eklektikus
Alkalmi
Glam
Sportos

2. Válaszd ki a saját szín palettádat!


Válaszd ki azokat a színeket, melyek a szívedhez legközelebb állnak. Érdemes olyan színeket választani, amik egymással is harmonizálnak.
Ezek után kiválaszthatod a mintákat is. Jó ötlet, ha előre megtervezed, hogy mondjuk csak madaras darabokat szeretnél- vagy csak csíkosat- vagy csak bizonyos anyagból készült darabokat. Így sokkal célirányosabban tudsz vásárolni.

3. Vásárolj basic darabokat!


Ha ezzel a lépéssel kezded az egészet az is szuper. Ugyanis rengeteg olyan ruhadarab van, ami lehetséges, hogy már most megtalálható a szekrényedben. Előtte nézz jól körül otthon, hogy mid van- vagy nincs- és utána indulj csak vásárolni. A fast fashion üzletekben szinte minden boltban megtalálhatóak a "basic" darabok. Amit először szerintem érdemes megvenni:

Fekete Bőrdzseki
Egy fehér/fekete/csíkos póló
Fehér ing
Elegánsabb fekete top
Egy fekete/szürke/nude kabát -amelyik számodra a legkedvesebb (a lényeg itt az lenne hogy, ezek a színek mindennel nagyon jól kombinálhatóak, így akármelyiket is választod, biztosan jó lesz.)
Fekete farmernadrág
Sima farmernadrág
Kis fekete szoknya
Fekete ruha

4. Vásárolj extra cuccokat!

Miután megvásároltad a basic darabokat, jöhetnek az extrák. Hogy mit is értek ezalatt?
Jöhetnek a színes, fényes, mintás darabok. A lényeg az, hogy passzoljanak a már előtte megvásárolt darabjaidhoz, így jól fogod tudni kombinálni őket.

5. Inkább kevesebb, de minőségi!


Cipők terén szerintem 6 az a szám, aminél azt mondom, hogy ha ezek megvannak, akkor abból már nagyon sok mindent ki lehet hozni.

Télen: a bokacsizma

Tavasszal mindenképpen ott kell legyen a gardróbodban:
-egy fekete magassarkúnak (lehet egy sima egyszerű is)
-nude magassarkú
-sneakers/sportcipő
-szandál
-balerina cipő


6. Válaszd ki a legmegfelelőbb kiegészítőket!


Egy jól megválasztott kiegészítővel nagyon ütős outfiteket hozhatunk létre.

Amik számomra alapdarabok:
-Óra (ezüst, arany, fehér, fekete, nude)
-"City" bag ( olyan táska, amibe beleférnek a mindennapi dolgaid, tehát nagy méretű)
-Hand bag ( kis táska, amit buliba viszel magaddal)
-A tökéletes napszemüveg ( nagyon fontos, hogy azt vásárold meg, ami az arcodhoz a leginkább illik ,hiszen egy jó napszemüveggel feldobhatod az egyszerű szettjeidet is.)


És most jöjjön az én kapszula gardróbom: 

Kezdjük a nadrágokkal :


A fent látható nadrágokat szeretem a legjobban hétköznaponként hordani. Mindegyik egyszerű, de van benne egy kis csavar. Az első mom jeans a Bershkából van, kb. 6-7 ezer volt. A második fodros aljú bőrnadrágot a Zarában vettem, mindössze 3000 Ft-ért. :) A harmadik mom jeans szintén a Zarából van 3000 Ft-ért. Az utolsó culotte pedig Bershka, azt hiszem 1500 Ft-ért. :)

Pulcsik: 



Az első pulcsi a F&F-ből van, nem emlékszem mennyibe került, nagyon meleg, és jó a színe. A második pulcsi a Zarából van, 5000 Ft volt,  imádom a színét. A harmadik felső egy turiból van kb. 200 forint lehetett. A negyedik pulcsi szintén a Zarából van, 2000 Ft volt, ha jól emlékszem. :)

Ingek:

És.. az elmaradhatatlan fehér ingek. Az első egy letisztultabb darab, bő zsebekkel. Egy turiban vettem 1000 Ft-ért, amúgy Zara. A második egy bővebb ing, gallérokkal, a New Yorker-ből, 5000 Ft volt. :)


Felsők:



 Az első felső a turiból van, nem emlékszem mennyiért, de nagyon szeretem, oldalán fel van vágva körülbelül csípőig. A második felső a Mangoból van, 2000 Ft volt, amúgy annyira nem vagyok oda a feliratos felsőkért, de ez nagyon megtetszett. Az utolsó darab, ez a tüll felső lenne. Nagyon szeretem, minden egyszerű outfitet feldob, a Bershkában vettem, kb. 1500 Ft-ért. Egyébként tervezem, hogy veszek még egy világosabb színűt. :)

Szoknyák:

 Szoknyák közül  két kedvencem van, melyeket szerintem mindenféle alkalomra fel lehet venni. Az első a Reserved-ből van 1500 Ft-ért, a másik pedig a New Yorker-ből.
Az első szoknyát elegánsabb eseményekre, a második szoknyát pedig inkább szórakozni, vagy valami lazább eseményre tudnám elképzelni. :)

Ruhák:

Ruhák közül természetesen van  egyszerű fekete ruhám (persze nem egy) , de ez az évszakhoz legmegfelelőbb darab. A H&M-ből van körülbelül 1500 Ft volt az ára. A második a "legextrább" ruha itt a kapszula gardróbban. A Zarából van, azt hiszem, 4000 Ft-ért. Az utolsó ruha nagy kedvencem, a Zarában vettem 4000 Ft-ért.


Kabátok:

 Az első kabát nagyon elegáns, letisztult, ezért is szeretem. A New Yorker-ből van 4000 Ft-ért,ha jól emlékszem. A második blézer-kabát a H&M-ből van, 3500 Ft-ért. A harmadik, egy világosszürke minimalista darab, nagyon szeretem F&F-es, az árát nem tudom, ajándékba kaptam. A negyedik szintén a H&M-ből van, 3-4000 Ft-ért. Az utolsó szerintem must have, a Pull & Bearben vettem még tavaly.

Sapi/kalapok:


 1. Bershka 695 Ft   2. Bershka 695 Ft  3. Stradivarius 4995 Ft

Kiegészítők:

1. Márvány-fehér óra H&M 700 Ft  2. Ezüst óra Bershka 5000 Ft  3.Cicás napszemüveg Stradivarius 1995 Ft  4. Átlátszó szemüveg Zara 1995 Ft  5. Fekete Choker Bershka (volt egy másik is hozzá, úgy volt 1995) 6. Barna choker+ nyaklánc Zara 1995 Ft együtt a kettő.

Táskák:

1. Zara 4995 Ft  2. Mohito 10000 Ft   3. H&M 9995 Ft


Cipők:

 

1. Zara 9995 Ft  2. Zara 2995 Ft  3. Reserved 2995 Ft  4. Reserved 2995 Ft


Egy pár általam összeállított szett az alapdarabokból:

 Hétköznapian elegáns


Klasszikus





Elegáns

 






No comments