DIY CHOKER


Sziasztok! Nagyjából egy hónapja találkoztam először az úgynevezett "chokerekkel". Már elsőre is nagyon tetszettek, de pár hét elteltével már úgy voltam vele, hogy muszáj vennem egyet. Találtam is viszonylag jó áron a H&M-ben. 3 darab volt benne, 1990 Ft-ért. Kicsit sokalltam, bár tudom, hogy ennél olcsóbban nem nagyon találok olyat, ami megfelelő. Itthon jobban szemügyre vettem, hogy vajon miért is kerül ez 2000 Ft-ba?! Aztán rájöttem, hogy igazából ezt én is meg tudnám csinálni. És tényleg! Nagyon egyszerű elkészíteni,arról nem is beszélve, hogy sokat spórolhatunk vele!

Lássuk tehát:

Először nézzük, mire is lesz szükségünk:

-szalagok; csipkés,bársony,sima,selyem stb.. (ki milyet szeretne)
-kapocs
-szalagvég
-oldalvágó (nem feltétlenül szükséges, de sokkal könnyebb vele dolgozni)
-olló
-vonalzó/szabócenti
-lánchosszabító




2. lépés: Megmérjük, hány centire is lesz szükségünk. Én mindegyik "szalagból" 1 métert vettem. És 24 cm-t használtam fel, de nektek azt ajánlom, hogy inkább 26 cm-t használjatok. Amit a H&M-ben vettem az 29 cm.


3. lépés: a szalagvégeket ráhelyezzük a szalag végére, majd jó erősen összenyomjuk, hogy nehogy kiessen belőle.
4. lépés: a lánchosszabbítót is ráerősítjük a szalagvégre.
5. lépés: a másik oldalra felerősítjük a kapcsot.


És már kész is! :)



A kis szépséghiba mindössze annyi, hogy az üzletben csak ezüst kapcsot lehetett kapni, így az aranyhoz és a bronzhoz is ezt tettem fel. De végül is úgysem látszik. :)

Így néznek ki felvéve:
 



Összességében: durván 300 Ft-ból elkészül 1 db choker. Persze ez függ attól, hogy milyen szalagot választasz, és hogy hol veszed (1 méter szalagból kijön körülbelül 3-4 db).

Nektek hogy tetszik? :)

 


No comments