PEUGEOT PRESS EVENT


Június 23-án a vőlegényemmel az új Peugeot 2008 bemutatását célzó sajtóeseményen jártunk, amit  mind a ketten élveztünk. Még nem tudjátok, de én magam is Peugeot tulajdonos vagyok, és nagyon szeretem az autómat. Néhány hónapja balesetünk volt, így többször is eljátszottam a gondolattal, hogy milyen szuper lenne egy olyan autó, ami - mondjuk ki - kicsivel nagyobb, így számomra biztonságérzetet nyújt. Úgyhogy most szeretném nektek bemutatni a Peugeot 2008 legújabb változatát az én szemszögemből.

A Peugeot 2008 egy kompakt szabadidő-autó, ami nagy örömömre "emerald" színben is kapható. Külsőre az élénk színei, az utastérben a fényforrások keltette hangulat fogott meg.


Mivel nem vagyok profi sofőr, néhány tulajdonságot mindenképpen kiemelnék:

  • Active City Brake, amely az automatikus fékrendszer aktivizálásával próbálja elkerülni az ütközést, vagy bekövetkezése esetén csökkenti annak súlyosságát.
  • A Park Assist megkönnyíti a jármű manőverezését a városban. A funkció bekapcsolását követően a vezető az érintőképernyőn kiválasztja a végrehajtani kívánt parancsot: párhuzamos parkolás járda mellé, parkolás merőlegesen vagy ferdén az úttest széléhez. Ezt követően az ultrahangos érzékelők felmérik a rendelkezésre álló parkolóhelyek méreteit, és jelzik a vezetőnek a parkolásra megfelelő helyet. Hátramenetben a tolatókamera színes pozíció vonalakkal jeleníti meg a jármű körvonalait a képernyőn.
  • A Mirror Screen, amely az autó érintőképernyőjén jeleníti meg a vezető okostelefonjának kijelzőjét, így biztonságos módon fér hozzá az alkalmazásokhoz.                                                                                                                                                                                                          

     




A sajtóbemutató után a Városligetből indultunk tesztvezetésre, idegenvezető segítségével. Nagyon élveztük, innen is köszönjük szépen a lehetőséget.

 

No comments